Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 1ου ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010-11

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1ου ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ
Ξεκίνησε για 2η σχολική χρονιά η λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης του 1ου ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ που στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα.

Η κύρια αποστολή της σχολικής βιβλιοθήκης είναι να βοηθήσει:
α)Τους μαθητές: παρέχοντας τους  ένα χώρο μάθησης, πληροφόρησης, γνωριμίας και εξοικείωσης με το βιβλίο και την κοινωνία της πληροφορίας.


β)Τους εκπαιδευτικούς: προσφέροντας   πηγή πληροφόρησης και κατάλληλο μέσο για το σχεδιασμό νέων μεθοδολογιών στις διαδικασίες μάθησης. 


γ)Το εκπαιδευτικό σύστημα: προσφέροντας έναν τρόπο προώθησης της αλλαγής του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος του σχολείου και της αναμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών μέσω της ένταξης της σχολικής βιβλιοθήκης
Μέλη της βιβλιοθήκης μπορούν να γίνουν όλοι οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σύρου.     Για να γίνει κάποιος μέλος το μόνο που χρειάζεται είναι να αποδεχτεί τον κανονισμό λειτουργίας. Συμπληρώνει την ειδική αίτηση μέλους, που υπάρχει για αυτό τον σκοπό στη βιβλιοθήκη, του χορηγείται δωρεάν η κάρτα μέλους και αποκτά με αυτή τη διαδικασία τα πλήρη δικαιώματα χρήσης του χώρου και του υλικού της. Η ίδια κάρτα ισχύει για όλα τα χρόνια φοίτησης του μαθητή ή υπηρέτησης του εκπαιδευτικού.

Η βιβλιοθήκη διαθέτει περίπου 2500 τεκμήρια (βιβλία, βιντεοκασέτες, cd-rom, dvd κ.α.) με περιεχόμενο  που αφορά την Εκπαίδευση , την Τεχνολογία , την ελληνική και ξένη Λογοτεχνία, τον Κινηματογράφο , το Θέατρο ,την Μουσική κ.α.
Ακόμη διαθέτει αναγνωστήριο , πρόσβαση στο Διαδίκτυο και χώρο προβολής οπτικοακουστικών μέσων. Επίσης ,μετά από συνεννόηση με τον υπεύθυνο ΣΒ ,μπορεί να φιλοξενήσει  μικρές ομάδων μαθητών( μέχρι 20 ατόμων με τη συνοδεία εκπαιδευτικού) για ξενάγηση στους χώρους της και οποιαδήποτε άλλη εκπαιδευτική ή πολιτιστική δραστηριότητα( π.χ. προβολή, παρουσίαση, πολιτιστικό ή περιβαλλοντικό πρόγραμμα  κ.α.)

Η συλλογή της σχολικής βιβλιοθήκης έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο στις διευθύνσεις :




Έτσι ο κάθε χρήστης μπορεί να περιηγηθεί εικονικά στη συλλογή της και να κάνει κράτηση μέχρι τριών τεκμηρίων στο τηλέφωνο 86653.

Το ωράριο λειτουργίας που καθόρισε η επιτροπή της σχολικής βιβλιοθήκης είναι:
ΗΜΕΡΑ
ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ- ΠΕΜΠΤΗ
08.00-14.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
08.00-13.00 & 18.00- 20.00



                                                Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

                                                                             ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ


2 σχόλια:

  1. Καλορίζικο το ιστολόγιό σας.
    Ευχόμαστε να μάθει ο κόσμος για το θεσμό των σχολικών βιβλιοθηκών και να χρησιμοποιούν τον πολύτιμο αυτό χώρο όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλορίζικο το μπλογκ σου Γιώργο!
    Εύχομαι καλή δύναμη.
    Δες και το http://planetaki.com/greeklibraries#start

    ΑπάντησηΔιαγραφή