Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΥΡΟΥ

Οι μαθητές του "ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΥΡΟΥ" συνοδευόμενοι απο την καθηγήτρια τους κ. Ακούτα πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην βιβλιοθήκη  στα πλαίσια υλοποίησης του περιβαλλοντικού προγράμματος "Ζώα και φυτά του τόπου μου- Απειλούμενα είδη".
Μετά απο μια σύντομη ξενάγηση απο  τον Υ.Σ.Β. Γιώργο Ξανθάκη παρακολούθησαν το ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ "ΕΠΙΒΙΩΣΗ" που αναφέρεται στους μηχανισμούς που αναπτύσσουν όλα τα είδη ζωής για την επιβίωση τους .

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ - Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Εμμανουήλ Τελώνη

Ο συγγραφέας- ιστορικός Εμμανουήλ Τελώνης
Την Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2010 η σχολική βιβλιοθήκη του 1ου ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ διοργάνωσε εκδήλωση στην αίθουσα "Κ. Τουλούπης"του σχολικού συγκροτήματος του Μάννα, στα πλαίσια αφιερώματος  στον Μ . Καραγάτση . Καλεσμένος ήταν ο Συριανός συγγραφέας και ιστορικός Εμμανουήλ Τελώνης ο οποίος παρουσίασε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς το νέο βιβλίο του "Στοιχεία για την κοινωνική ζωή της Σύρου στη ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ του Μ. Καραγάτση -Τα θρυλούμενα για το Κοκκινόσπιτο". Ο ομιλητής στην εισήγητη του έκανε μια γενικότερη αναφορά στο έργο του σημαντικού συγγραφέα και στην  συνέχεια επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στο περίφημο μυθιστόρημα του "Η Μεγάλη Χίμαιρα" που διαδραματίζεται στη Σύρο. Στη συνέχεια ανέλυσε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής του Μεσοπολέμου στην Σύρο ,την διάρθρωση του κοινωνικού ιστού  και την μυθολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω απο το σπίτι όπου εκτυλίσσεται η πλοκή, το γνωστό και ως "Κοκκινόσπιτο" . Παράλληλα προβλήθηκαν πλήθος φωτογραφιών της εποχής . Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να θέσουν ερωτήματα στον ομιλητή.
                                                                                                                                                                                            
Οι μαθητές του ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ παρακολουθούν την εκδήλωση